Skip to content

NATJEČAJ ZA IZLAGANJE U HUIU GALERIJI U 2025. GODINI

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika poziva autore i autorske timove (koji djeluju na polju primijenjene umjetnosti) da predlože programe za HUIU galeriju u 2025. godini.

Prijedlog programa mogu dostaviti autori, grupe autora, kritičari, teoretičari i kustosi.

Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe (polje primijenjene umjetnosti), radionice, interdisciplinarni projekti.

Natječaj je otvoren od 18. lipnja do 18. srpnja 2024. godine.

Rok prijave: 18. srpnja 2024.

Prijava treba sadržavati:

  1. Podatke o predlagatelju projekta
  2. Podatke o projektu
  3. Životopis predlagatelja
  • Detaljne informacije u Prijavnici

Natječaj i prijavnica dostupni na stranici www.huiu.hr od 18.6.2024. do 18.07.2024.

Osnova rada HUIU galerije je promocija suvremenih kulturno-umjetničkih praksi kroz organizaciju i provedbu različitih multimedijalnih događanja. Sukladno tome, i tijekom 2025. godine program galerijskog prostora HUIU-a temeljit će se na upoznavanju lokalne zajednice s radom afirmiranih suvremenih umjetnika (koji djeluju na interdisciplinarnom polju i polju primijenjene umjetnosti), ali i sa stvaralaštvom mladih neafirmiranih umjetnika koji upravo kroz program galerijskog prostora HUIU-a imaju priliku promovirati svoj rad te se pozicionirati na umjetničko-kulturnoj sceni. Kontinuirani galerijski program izložbi interdisciplinarnog polja (STEAM) te dizajna, ilustracije, fotografije, arhitekture i multimedije publici nudi uvid u široki spektar djelovanja interdisciplinarnih umjetnika te trendova u struci. Naglasak je na lokalnoj i nacionalnoj sceni, uz pojedine izložbe inozemnih umjetnika.

Rokovi
Prijave se primaju do 18. srpnja 2024. godine putem e-mail adrese huiu@huiu.hr, do 23.59 h.

Rezultati poziva bit će objavljeni do 1. kolovoza 2024.

Članovi Umjetničkog savjeta HUIU galerije su Vjeran Juhas – predsjednik, Igor Dražić, Ivana Tomić, Iva Horvat i Ivan Dobran.

Osobe ovlaštene za zastupanje, članice Upravnog odbora:  Kristina Nefat –  predsjednica, Katja Kliba – potpredsjednica i Petra Pletikos – potpredsjednica.

Postavljanje pitanja
Za sve dodatne informacije možete se obratiti e-mailom na adresu  huiu@huiu.hr.

Program HUIU galerije podržan je od strane Ministarstva kulture RH, Zaklade Kultura Nova, Istarske županije i Grada Pule.