Skip to content
Menu
Menu
RECI TO STRIPOM

Prijavi se na natječaj „RECI TO STRIPOM“ i osvoji vrijedne nagrade!!!

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUiU i IKA – Istarska kulturna agencija-Agenzia culturale Istriana pozivaju sve postojeće i buduće strip crtače i obožavatelje stripa od 13 do 19 godina iz Istarske županije da se prijave na natječaj RECI TO STRIPOM!

Pravila natječaja:

Natječaj traje od 26. rujna do 21. listopada 2022. g.

Strip mora obrađivati i progovarati o nekoj od društveno-odgovornih tema. Npr. o zaštiti okoliša i prirode (klimatske promjene, briga o životinjama), volonterstvu, brizi o starijim osobama, važnosti glazbe, umjetnosti, putovanja, obrazovanja u svakodnevnom životu mladih, o problemu vršnjačkog nasilja, problemu ovisnosti (droga, alkohol, cigarete, Internet i sl.)…

ISTRAŽITE! TEME SU MNOGOBROJNE! ODABERITE JEDNU I O NJOJ PROGOVORITE STRIPOM!!!

Prijaviti se mogu polaznici istarskih osnovnih i srednjih škola od 13 do 19 godina

Stripovi moraju biti nacrtani na samo jednom papiru formata A4. Mogu se koristiti bilo koje tehnike crtanja. Stripovi mogu biti crno-bijeli ili u boji.

Stripove je potrebno skenirati i poslati u digitalnom formatu (PDF, JPG i TIFF, visoke rezolucija 300 dpi, dimenzija A4) na E-mail adresu info@huiu.hr

Uz strip je potrebno poslati i svoje ime i prezime, kontakt br. mobitela; naziv škole, broj godina i naziv stripa.

Ocjenjivanje, nagrade i promocija:

Sve pristigle radove ocjenjivat će stručni žiri u sastavu Vjeran Juhas, Vibor Juhas i Tihomir Tikulin Tico koji se i sami bave ilustracijom, crtanjem stripova, grafičkim dizajnom i sl.

Tri najbolje ocjenjena stripa bit će nagrađena idućim nagradama: 1. Wacom Intuos grafički tablet, 2.set flomastera DUAL Nassau FINE ART 168 komada, 3. komplet Posca od 16 flomastera i blok za crtanje.

Svi stripovi bit će objavljeni u zajedničkoj publikaciji „RECI TO STRIPOM“. Svaka škola i svaki sudionik natječaja dobit će po jedan tiskani primjerak.

Svi stripovi bit će izloženi i na zajedničkoj izložbi „RECI TO STRIPOM“ tijekom mjeseca prosinca 2022. u Puli kada će i najbolje ocijenjenim strip autorima biti uručene zaslužene nagrade.