Skip to content

 NATJEČAJ za mlade dizajnere

moebius

NATJEČAJ za mlade (15 – 25 g.) neafirmirane i buduće modne dizajnere / ČUDNOVATI SVIJET MOEBIUS-a

Natječaj je organiziranu sklopuIN DIS PROJEKT-a tezavršnog multimedijskog  događaja IN DIS FORM  na temu stripa MOEBIUS u čast autoru Jean Giraud – Moebius-u (1938.-2012.- francuski umjetnik, strip crtač i pisac) u suradnji sArena Hospitality Group-om d.d.

Ovogodišnji  događajIN DIS FORMu fokus stavlja mlade neafirmirane i buduće modne dizajnere od 15 do 25 godine, bez obzira na formalno obrazovanje, kojima je zadatak izrada skica minikolekcije od pet modela  na zadanu temu Čudnovati svijet Moebius-a.

Od pet modela kandidati moraju naznačiti jedan model koji će biti izveden za sudjelovanje na završnom multimedijskom događaju IN DIS FORM koji će se održati 25. srpnja 2019. na lokaciji Park Plaza HistriaPula. Natječaj je otvoren za sve, bez obzira na formalno obrazovanje. Prijaviti se mogu talentirani pojedinci ili grupa od dva člana. Uz skice modela potrebno je priložiti koncept kolekcije te detaljan opis modela, tkanine i materijala koje se namjeravaju koristiti.

Odabrani kandidati u drugoj fazi Natječaja trebaju izraditi naznačeni model i poslati detaljne fotografije izvedenog modela do 1. srpnja 2018.

Natječaj je otvoren od 2. ožujka 2019.  do 1. svibnja 2019. u 23:59 sati.

Svi radovi šalju se isključivo elektroničkom poštom putem ( Jumbo Mail ili We transfer) na e-mail: huiu@huiu.hr
Nepotpune prijave i prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati.

Dodatne smjernice u izradi skica kolekcije:

  • Istražiti kostimografske elemente u stripu MOEBIUS,
  • Jean Giraud – Moebius (1938.-2012.)francuski je umjetnik, strip crtač i pisac koji je svoja djela stvarao u stilu Francusko-belgijske škole stripa. Zasigurno jedan od najznačajnijih autora europske strip scene, a i jedan od najcjenjenijih strip umjetnika u svijetu.Pod imenom Jean Giraud poznat je kao autor svjetski popularnog western strip naslova Blueberry s piscem Jean-Michel Charlierom i kojeg je crtao do kraja svog života. Blueberry slovi za jednog od prvih anti heroja western stripa. Što se tiče američke super herojske strip scene svoji trag je ostavio na jedinstvenom stripu o Silver Surferu po scenariju nikog drugog nego samog Stan Leeja.

Najpoznatiji radovi su njegove serije naučnofantastičnih strip priča poznatih po njegovom surealnom, gotovo apstraktnom stilu koje je 1975. godine počeo potpisivati pod pseudonimom “Moebius”. Od “Arzacha”, prvog stripa koji će Moebius potpisati, pa preko “Inkala” koji je radio s Alejandrom Jodorowskim, Moebius je stripu zadao potragu za univerzalnom istinom. Moebius, za razliku od Girauda, ima čišći stil i poigrava se arhetipskim prizorima iz snova, na način da u svakom čitatelju proizvodi jedinstven osjećaj. Utjecaj koji je Moebius uspio proizvesti nevjerojatnih je dimenzija: u filmovima “Blade Runner”, “Alien” i “Peti element”.

UVJETI PRIJAVE

Natječaj je javan i otvoren za sve bez obzira na formalno obrazovanje.

Prijaviti se mogu mladi kreativci između 15-25 godina koji imaju afinitet ka modnom dizajnu.

Dokumentacija Natječaja nalazi se  na stranici: www.huiu.hr

PRIJAVA ZA NATJEČAJ

Na natječaj je potrebno poslati sljedeće:

  • Ispunjenu prijavnicu
  • Opis i koncept kolekcije
  • Skice 5 modelamini kolekcije na zadanu temu Čudnovati svijet Moebiusa.
  • Detaljni opis modela te tkanine i materijali koji se namjeravaju upotrijebiti u izradi jednog modela.

Svi radovi šalju se isključivo elektroničkom poštom putem (Mail, Jumbo Mail ili We transfer) na e-mail: huiu@huiu.hr
Natječaj je otvoren od 2. ožujka 2018.do 1. svibnja 2019. u 23:59 sati.
Nepotpune prijave i prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati.

OBJAVA FINALISTA

Svi kandidati koji su zadovoljili formalne uvjete Natječaja predstaviti će svoje modele na završnoj reviji IN DIS FORM  na lokaciji Park Plaza Histria Arena Hospitality Group d.d. Pula, 25. srpnja 2019.na kojem će stručni žiri odabrati pobjednik natječaja koji će osvojiti novčanu nagradu od 1.500 kuna kao poticaj za daljnji rad.

Stručni žiri: Elica Iljoska – predstavnica Strukovne škole, Sanja Simeunović Bajec – predstavnica ŠPUD-a, Manuela Kraljević -predstavnica Arena Hospitality Group-a d.d. te Katja Kliba i Kristina Nefat dopredsjednice HUIU-a .

NAGRADA

  • Stručni žiri odabrat će pobjednika u sklopu IN DIS FORM revije. Pobjedniku će HUIU uručiti novčanu nagradu od 1.500 kuna kao poticaj za daljnji rad.
  • Podmireni troškovi angažmana modela, šminke, frizure, produkcije, te fotografija i video materijala od strane organizatora.

KONTAKT:

E-mail:huiu@huiu.hr

Tel.: 052 515 089 (ponedjeljak –petak: od 12 do 14 i od 18 do 20 sati)