NATJEČAJ ZA IZLAGANJE U HUIU GALERIJI U 2020. GODINI

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika poziva autore i autorske timove (koji djeluju na polju primijenjene umjetnosti) da predlože programe za HUIU galeriju u 2020. godini.

Prijedlog programa mogu dostaviti autori, grupe autora, kritičari, teoretičari i kustosi.

Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe (polje primijenjene umjetnosti), radionice, interdisciplinarni projekti.

Rok prijave: 21. srpnja 2019.

Prijava treba sadržavati:

  1. Podatke o predlagatelju projekta
  2. Podatke o projektu
  3. Životopis predlagatelja
    * Detaljne informacije u Prijavnici

Osnova rada HUIU galerije je promocija suvremenih kulturno-umjetničkih praksi kroz organizaciju i provedbu različitih multimedijalnih događanja. Sukladno tome, i tijekom 2020. godine program galerijskog prostora HUIU-a temeljit će se na upoznavanju lokalne zajednice s radom afirmiranih suvremenih umjetnika (koji djeluju na polju primijenjene umjetnosti), ali i sa stvaralaštvom mladih neafirmiranih umjetnika koji upravo kroz program galerijskog prostora HUIU-a imaju priliku promovirati svoj rad te se pozicionirati na umjetničko-kulturnoj sceni. Kontinuirani galerijski program izložbi iz područja dizajna, ilustracije, fotografije, arhitekture i multimedije publici nudi uvid u široki spektar djelovanja interdisciplinarnih umjetnika te trendova u struci. Naglasak je na lokalnoj i nacionalnoj sceni, uz pojedine izložbe inozemnih umjetnika.

Rokovi
Prijave se primaju do 21. srpnja 2019. godine putem e-mail adrese huiu@huiu.hr, do 23.59.

Rezultati poziva bit će objavljeni do 29. srpnja 2019.

Članovi Umjetničkog savjeta HUIU galerije su Vjeran Juhas, Katja Kliba, Ivana Tomić, Noel Mirković i Ivan Dobran.

Postavljanje pitanja
Za sve dodatne informacije možete se obratiti voditeljici galerije Kristini Nefat e-mailom na adresu kristina@huiu.hr ili telefonski na broj 091 7606 144.

Program HUIU galerije podržan je od strane zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH i Istarske županije i  Grada Pule.